• Adreces, preus, horaris
Agenda d'activitats
  • Calendari setmanal
Programa pedagògic
  • Infantil, primària i secundària
Recursos digitals
  • Materials i eines per aprendre
Programa d'activitats

Programa d'activitats

Activitats i accions per a tots els públics per gaudir del patrimoni marítim de Palamós
Exposició permanent

Exposició permanent

Recorregut pel passat, present i futur de la pesca marítima a la Costa Brava
Programa educatiu

Programa educatiu

Activitats escolars per descobrir el mar, la pesca marítima i el peix
Espai del Peix

Espai del Peix

Aula gastronòmica i taller de degustació dedicat al peix de Palamós

Rafael Barca Mitjana

El Rafael és una barca de mitjana construïda el 1915 a Palma de Mallorca per pescar a la vela. A les drassanes Llompart de Ciutat de Palma es van construir dos llaguts: el Rafael i el germà bessó, Bartolomé. El cost dels dos bastiments, pal i antenes inclosos, va ascendir a la quantitat de 10.000 pessetes de l'època.

El Rafael, amb 12,90 metres d'eslora; 4,40 de mànega i 1,33 de puntal, fou construït amb fustes d'alzina i olivera per al costellam i folrat amb pi. Desplaçava originàriament 14,99 TRB i arborava un sol pal amb una gran vela llatina. A proa hissava un floc o pollacra amb un botaló que sortia per estribord de la roda.

L'any 1925 es va instal·lar un motor Bolinders de 30 HP. A finals dels anys 50 se li feren importants modificacions: es va canviar el motor per un Volund de 65 HP i es va arrodonir la popa, a la manera del litoral del llevant peninsular. Actualment el Rafael està aparellat de barca de mitjana, amb una superfície vèlica total de més de 150 metres quadrats. Disposa d'un motor de 85 HP i una capacitat per a 25 passatgers, 10 dels quals poden allotjar-se còmodament als cois.

Tela Marinera explota comercialment el 'Rafael' amb un complet programa de rutes marítimes i activitats pedagògiques orientades a donar a conèixer, divulgar i reivindicar el patrimoni marítim que representen bastiments com aquest. Contacteu amb Tela Marinera per a més informació.

    logo icom         logo icmm       logo AMMM         logo xarxa costa brava      logo-museus-etnologia-5-1 red          logo museus maritims     visit museu gencat

Capella del Carme. Espai d'Art i Patrimoni

Capella del Carme. Espai d'Art i Patrimoni

Barques del Peix. Extensió flotant

Barques del Peix. Extensió flotant

Documare: centre de documentació

Documare: centre de documentació

Càtedra d'Estudis Marítims

Càtedra d'Estudis Marítims

Powered by JS Network Solutions