Actualitat MdP

jornada conservacio litoralEls pescadors de Palamós venen treballant els darrers anys en diferents mesures de gestió dirigides a aconseguir una pesquera sosteible de gamba rosada (Aristeus antennatus), una espècie d'importància econòmica capdal i producte emmblemàtic de la vila de Palamós. Aquest és un esforç compartit entre la comunitat pesquera, el col·lectiu de científics i l'Administració. Fruit d'aquesta col·laboració es va dissenyar i implementar el 2013 una iniciativa pionera a la Mediterrània: el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, un pla que incorpora diferents mesures per adequar la flota i l'esforç per assolir la sostenibilitat biològica, econòmica i social. La gamba també gaudeix d'una Marca de Garantia que assegura la traçabilitat del producte i dóna confiança al consumidor sobre la seva qualitat i el seu origen.

Aquesta tasca requereix també una feina de difusió a diferents nivells i auditoris. En aquest sentit, el pròxim 29 de gener, Antoni Albalat, Patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, i la seva cap de llotja i qualitat alimentària Cristina Mañas, expliquen les mesures presses en la gestió de la pesquera de gamba en el marc de les Jornades de Conservació i Aprofitament del Litoral Català, que es duen a terme al Mas El Cortalet, seu del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, a Castelló d'Empúries. Aquesta jornada serà un punt de trobada de gestors, pescadors, usuaris i científics que treballin en l’àmbit del litoral català i que estiguin interessats en la seva gestió i conservació.

Podeu trobar també més informació sobre la gamba de Palamós i les accions de sostenibilitat associades al web: Gamba de Palamós, model de qualitat, model de sosteniblitat.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    Costa Brava Girona Convention Bureu     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme            

Powered by JS Network Solutions