Actualitat MdP

cartell expo xarxesDivendres 3 de març, a les 19 h, s'inaugura al Museu de la Pesca de Palamós l'exposició artística 'Xarxes', de Ricard Vaqué, guanyadora de la convocatòria 2016 d'exposicions artístiques temporals.

Ricard Vaqué, dissenyador gràfic i fotògraf publicitari de professió, presenta un seguit d’imatges zenitals i frontals, amb un estudiat enquadrament, en què el protagonisme recau en la plasticitat, la geometria i el color de les xarxes de pesca amuntegades al moll i a l'estenedor de la Catifa, al port de Palamós, movent-se en la frontera entre el món figuratiu i el món abstracte, fugint sempre dels estereotips i el bucolisme que sovintegen en les imatges del mar i la pesca.

En paraules de Claudi Valentí,  fotògraf, "de manera molt pacient, com els pescadors quan tiren la canya arran de mar, caça les seves imatges –en aquest cas potser les pesca- destriant el gra de la palla centrant-se sobretot en el detall, l’abstracció i el cromatisme. Unes fotografies que amb la seva plasticitat i bellesa posen en relleu que a més d’un bon ull fotogràfic darrere la càmera hi ha també l’ànima d’un dissenyador que amb el seu traç ha sabut sintetitzar aquestes dues vessants de les arts visuals de manera elegant."

L'exposició es podrà visitar fins al 2 d'abril. 

Aquesta sèrie d'imatges va ser la guanyadora de la convocatòria 2016 per a exposar obra artística de forma temporal al Museu de la Pesca. L'actual convocatòria del 2017 té un termini d'entrega de propostes fins al 30 de juny. Podeu aconseguir les bases d'aquesta nova convocatòria seguint aquest enllaç.

 

Powered by JS Network Solutions