Actualitat MdP

gacela maig 2017Dilluns 8 de maig una grua de grans dimensions va tornar a l'aigua la "Gacela", una de les dues embarcacions que formen l'extensió surant del Museu de la Pesca. Durant cinc mesos la "Gacela" ha estat en sec sobre el moll pesquer per fer-hi tasques de manteniment i conservació. Ara ja es troba en el seu lloc habitual, amarrada davant de l'edifici del Tinglado i preparada per rebre els visitants. L'any 2016 hi van pujar a bord 4.600 persones.

Aquests cinc mesos han servit, bàsicament, per fer el manteniment de l'obra viva, malmesa pel contacte de la barca amb l'aigua de mar. Per això ha calgut eixugar fustes, canviar diverses peces i tractar-les amb pintures i emprimació. Tota aquesta feina s'ha fet com es feia antigament, amb rasqueta i fregall, amb l'objectiu de minimitzar el risc de pol·lució.

L'embarcació en sec també ha permès fer visites guiades per mostrar tant l'estructura d'un bastiment – que no es pot veure quan està a l'aigua – com la feina dels mestres d'aixa i calafats, els professionals encarregats de construir i mantenir les embarcacions de fusta.

Aquest cap de setmana durant la fira marinera Palamós Terra de Mar la Gacela ja estarà a punt per rebre visites.

Powered by JS Network Solutions