Exposicions temporals

PEIX_BLAU_Banner_Slow

El terme “peix blau” no té correspondència científica. Fa referència a peixos que comparteixen una característica comuna: tenen més d’un 5% de greix en el seu cos, particularitat que facilita que es pugui conservar, comercialitzar i consumir de forma massiva.

L’exposició “Peix Blau”, organitzada pel Museu de la Pesca i el Documare: centre de documentació de la pesca i el mar, vol donar a conèixer de forma divulgativa i amena les qualitats i atributs de les espècies que conformen aquest selecta família.

Constitueix un pilar de la industria pesquera catalana, i cada vegada té més valor en una dieta sana i equilibrada. De cos hidrodinàmic i comportament gregari i migratori, és el més abundant de la Mediterrània. La mostra parla de la seva biologia i ecologia, a més dels beneficis per a la salut associats al consum del seu preuat tresor: l’Omega-3. Els greixos a més faciliten la seva conservació i comercialització, fet que el situen entre els aliments essencials de la nostra gastronomia des de l’època clàssica.

Tot plegat en presentat en un entorn on es recrea el medi submarí, amb la voluntat que el visitant se senti “un peix blau” i nedi per l’exposició, tot descobrint les qualitats i característiques d’aquestes espècies.

 
 
 
 

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    Costa Brava Girona Convention Bureu     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme