Catàleg de peixos de la Mediterrània

Print
Anxova
Nom científic
Engraulis encrasicolus (Linnaeus, 1758)
Traduccions
ES Boquerón FR Anchois commun EN European anchovy
Sinònims en català
Aladroc Cent-en-boca (forma juvenil) Seitó
Descripció
Cos allargat i prim, amb el cap cònic. Ulls grossos. La boca és molt gran i s'obre a la part ventral del cap. L'aleta dorsal és curta i situada cap a la meitat del cos. Coloració del dors blau verdós amb els flancs platejats i el ventre blanquinós. Aleta caudal vorejada de fosc.
Distribució
Viu entre dues aigües i a prop de la costa. A l'hivern se la troba entre els 100 i 250 m de profunditat. Entra a les llacunes on l'aigua és de baixa salinitat. Forma grans bancs migradors. S'alimenta de petits organismes que floten a l'aigua (plàncton). No viu més de 3 anys. Es reprodueix a l'estiu i a principis de la tardor. Es troba a la Mediterrània i a l'Atlàntic oriental, d'Escandinàvia fins a Mauritània, incloses les illes Canàries.
Sistemes de pesca
Carn molt apreciada. Després de la sardina, és l'espècie més capturada del litoral català. Es pesca amb arts d'encerclament i, ocasionalment, amb l'arrossegament. Talla mínima legal de captura: 9 cm.
Talles
màxima 20 cm; comuna de 5 a 15 cm.

» Back

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    Costa Brava Girona Convention Bureu     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme