fbpx

Conferència: Coneixements avançats sobre la gamba i la seva gestió


   Divendres, 07 Juny 2024
   18:00


Conferència: Coneixements avançats sobre la gamba i la seva gestió

Nova sessió del cicle Pesca i Ciència 2024, organitzat per la Càtedra d'Estudis Marítims, en el marc de la celebració de la 9a Fira de la Gamba de Palamós.

Joan Baptista Company i el seu equip de l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona porten molts anys dedicats a investigar el comportament, estat i evolució de la gamba rosada (Aristeus anntenatus) al litoral català. Els nombrosos projectes de recerca han permès obtenir un coneixement molt precís tant del recurs com de la flota pesquera que l'explota. Aquests sabers son clau en el pla de gestió que regula l'acció de les barques d'arrossegament del port de Palamós i que ha aconseguit, segons el mateix ICM-CSIC, que sigui la pesquera més ben gestionada del litoral català. 

Amb en Joan Baptista Company parlarem dels darrers descobriments sobre la gamba rosada al nostre litoral i de l'impacte de les darreres mesures de gestió adoptades per assolir la sostenibilitat de la pesquera.


  Activitat gratuïta
  Museu de la Pesca
  Més informació: Servei d'Atenció al Visitant del Museu de la Pesca al 972 600 424  o bé per mail a infomuseu@palamos.cat

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada