fbpx

Introducció a l’ofici de Mestre d’Aixa

Palamós, 24 de febrer i 2, 9 i 16 de març de 2024

Mitjançant aquest curs, volem apropar les pràctiques i les tasques més habituals dels mestres d’aixa a totes les persones interessades en els vaixells tradicionals, l’ofici de fer i reparar embarcacions i la recuperació de la nostra cultura marinera.

El curs es desenvoluparà en una drassana en actiu, on disposarem de les eines i la maquinària adequada per al desenvolupament de les tasques programades.

Treballarem sobre un bastiment singular, un petit llagut de fusta que forma part dels fons del Museu de la Pesca, a partir del qual confeccionar peces de fusta de dimensions reals i formes tradicionals.

El contingut de les sessions contemplen teoria i sobretot pràctica, la manipulació d’eines, materials i vocabulari emprats pels mestres d’aixa.

RESERVA ARA


Continguts

Dissabte 24 de febrer. Presentació i objectius, eines i definició de tasques. Visita al Museu de la Pesca, espai mestres d'aixa.  Confecció d’una peça a determinar  per a familiaritzar-nos amb les eines del mestre d’aixa i la fusta.

Dissabte 2 de març. Substitució de peces de fusta de l'embarcació. Confecció de noves peces mitjançant plantilles per a la substitució de fustes en mal estat.

Dissabte 9 de març. Substitució de peces. Confecció de noves peces estructurals i col·locació. Introducció al calafateig.

Dissabte 16 de març. Confecció de noves peces de folre i col·locació. Calafateig.

Els continguts programa són orientatius i es poden veure modificat per motius logístics o d’organització.

Formador

Totes aquestes tasques estaran supervisades pel mestre d'aixa professional Niklaus Stoll, amb l’assessorament de tècnics en patrimoni marítim del Museu de la Pesca.

Horaris

El curs es durà a terme els dissabtes  24 de febrer i 2, 9 i 16 de març de 2024  en una franja horària de les 9 h fins a les 13:30 h aproximadament.

Lloc

Drassana Classic Yacths, empresa especialitzada en construcció naval, al polígon industrial de Vall-llobrega.

Preu

El preu del curs és de 85 €.

En cas d’anul·lació un cop feta la inscripció, no es retornarà l’import del curs si no es comunica amb set (7) dies d’antelació.

Participants 

Places: 10, per estricte ordre d'inscripció.

El curs no es farà sense un nombre mínim de participants. En cas d'anul·lació per part de l'organització, l'import serà integrat automàticament.

Més informació

Responsable del curs: Raül Mata | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | 972 60 12 44

 

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635