Museu flotant

La Gacela i l’Estrella Polar, dues embarcacions de pesca construïdes en fusta a la segona meitat del segle XX, conformen l’extensió a l’aigua del Museu de la Pesca a Palamós. Són, avui en dia, els únics bastiments de fusta, flotants i visitables d’aquestes característiques a tota la Mediterrània.

Com a referent de la pesca i la seva història a Catalunya, la tasca de difusió del Museu de la Pesca (Palamós) s’ha fonamentat en la recuperació, la conservació i l’estudi del patrimoni marítim i pesquer.

Entre els elements més singulars, destaquen les embarcacions, que són instruments essencials per a la pesca i exemple per conèixer l’evolució de la indústria pesquera.

Per posar en valor les embarcacions de pesca com a mostra del nostre patrimoni, Palamós aposta per una ampliació del museu cap a l’aigua, el seu medi natural, per ubicar-hi un museu flotant: les Barques del Peix.

A bord de les Barques del Peix, viurem una experiència sensorial, lúdica, educativa i cultural, on podrem conèixer l’evolució de la pesca a Catalunya i reflexionar sobre els reptes de futur del sector pesquer.

El projecte “Execució del projecte de museïtzació de dues barques del port de Palamós (per a divulgació i difusió de la cultura i patrimoni pesquer)” és un projecte finançant pels Fons Europeu Marítim, de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA).

Les Barques del Peix incorporen mesures d’accessibilitat per facilitar i enriquir la visita a col·lectius amb deficiències visuals i auditives