fbpx

Maleta pedagògica de la pesca. Museu de la Pesca

La Maleta pedagògica de la pesca són un conjunt de materials didàctics pensats per acostar el món de la pesca i el mar a l'aula. Són totalment gratuïts i pensats per a ser complementats amb visites al territori o altres activitats.

Coneix més sobre la Maleta Pedagògica de la Pesca i el seu equip d'autors, coordinat per la Dr. Dolors Quinqué (UAB). 

Unitats didàctiques

En aquest espai trobareu totes les activitats repartides en 8 matèries. Són de caire disciplinar i estan subdividides en diferents capítols d’unitats d’activitats. Es poden descarregar totes elles en format PDF.

La família Gensana, de Camarasa, es ven les terres i decideix traslladar-se a Palamós. Per viure, decideixen muntar una empresa de conserves de peix.

Aquest mòdul serveix per ajudar a la família a tirar endavant la seva idea de negoci.

Descarrega-la

Us presentem set blocs d'activitats de ciències socials, especialment d'història i de geografia, relacionades amb el món de la pesca i tot allò que l'envolta. 

Llegeix més

En aquesta seqüència didàctica de l'assignatura de Ciències Naturals d'ESO es treballen alguns tòpics relacionats amb la biologia i la química presentats a través d'un problema mediambiental amb repercussions en l'àmbit social i econòmic. Es parteix d'un problema: un dels productes més apreciats de Palamós (la gamba rosada) ha disminuït la seva població considerablement, la qual cosa té implicacions diverses; per exemple, la possible responsabilitat de la Confraria de pescadors de Palamós.

Llegeix més

A continuació us presentem vuit blocs d'activitats matemàtiques relacionades d'una manera més o menys directa amb el món de la pesca i tot allò que l'envolta. Hem volgut que aquests blocs d'activitats tinguessin característiques ben diverses i, així, n'hi ha des dels que es plantegen amb una perspectiva eminentment lúdica fins als que impliquen una disposició i atenció força exigent i acadèmica. En tots els casos, però, s'ha procurat que les activitats convidessin a la reflexió i comportessin un ús metòdic i ordenat de les dades de què es disposa o que cal obtenir, plantejant qüestions que estimulin el raonament i provoquin l'activació i interrelació dels coneixements de què disposa l'alumnat per resoldre les situacions que se'ls plantegen. 

Llegeix més

Catalunya és un país mediterrani on la costa, el mar i les activitats que s'hi duen a terme són molt importants. El mar condiciona el nostre clima, ens dóna recursos, facilita les comunicacions i ha influït molt en el nostre desenvolupament econòmic, social i cultural. 

Llegeix més

En Miquel està a punt d'acabar l'ESO. No sap si continuar estudiant batxillerat o un cicle formatiu. Tampoc té clar si continuar el negoci familiar, ser pescador o no. Atès que en Miquel està molt perdut, l'heu d'ajudar a buscar informació per encaminar el seu futur.

Llegeix més

La Carme i en Quim es coneixen des de primària. Els encanta parlar i discutir de temes diversos. Avui estan parlant sobre el que els hi agrada menjar, més concretament sobre el tipus de peix que els hi agrada més i d'on prové el peix que mengen.

Llegeix més

"Un cap de setmana a Palamós" és un bloc de 8 activitats que han estat dissenyades per a treballar una part del currículum de l'Àrea de Ciències Naturals amb alumnes de primer cicle d'E.S.O.

Llegeix més

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell