fbpx

Maleta pedagògica de la pesca. Museu de la Pesca

La Maleta pedagògica de la pesca són un conjunt de materials didàctics pensats per acostar el món de la pesca i el mar a l'aula. Són totalment gratuïts i pensats per a ser complementats amb visites al territori o altres activitats.

Unitats didàctiques

Activitats repartides en 8 matèries. Cada disciplina està subdividida en diferents capítols d’unitats d’activitats. Totes es poden descarregar en format PDF.

Química. Com que no queden gambes...?

En aquesta seqüència didàctica de l'assignatura de Ciències Naturals d'ESO es treballen alguns tòpics relacionats amb la biologia i la química presentats a través d'un problema mediambiental amb repercussions en l'àmbit social i econòmic. Es parteix d'un problema: un dels productes més apreciats de Palamós (la gamba rosada) ha disminuït la seva població considerablement, la qual cosa té implicacions diverses; per exemple, la possible responsabilitat de la Confraria de pescadors de Palamós.

Llegeix més

Matemàtiques aplicades a la pesca

A continuació us presentem vuit blocs d'activitats matemàtiques relacionades d'una manera més o menys directa amb el món de la pesca i tot allò que l'envolta. Hem volgut que aquests blocs d'activitats tinguessin característiques ben diverses i, així, n'hi ha des dels que es plantegen amb una perspectiva eminentment lúdica fins als que impliquen una disposició i atenció força exigent i acadèmica. En tots els casos, però, s'ha procurat que les activitats convidessin a la reflexió i comportessin un ús metòdic i ordenat de les dades de què es disposa o que cal obtenir, plantejant qüestions que estimulin el raonament i provoquin l'activació i interrelació dels coneixements de què disposa l'alumnat per resoldre les situacions que se'ls plantegen. 

Llegeix més

Economia. Ser o no ser pescador

En Miquel està a punt d'acabar l'ESO. No sap si continuar estudiant batxillerat o un cicle formatiu. Tampoc té clar si continuar el negoci familiar, ser pescador o no. Atès que en Miquel està molt perdut, l'heu d'ajudar a buscar informació per encaminar el seu futur.

Llegeix més

Economia. De la mar al plat

La Carme i en Quim es coneixen des de primària. Els encanta parlar i discutir de temes diversos. Avui estan parlant sobre el que els hi agrada menjar, més concretament sobre el tipus de peix que els hi agrada més i d'on prové el peix que mengen.

Llegeix més

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada