fbpx

L’exposició La barraca onírica: Dalí, Joan Vehí i la creació contemporània és una mostra artística que es pot visitar a la Capella del Carme de Palamós on es posa de manifest l’arquitectura singular de la barraca que el reconegut artista empordanès va dissenyar prop de la platja de Castell. Promoguda per la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca, compta amb la direcció de Bonart cultural i amb el suport de la Fundació Joan Vehí. 

Basada en diversos eixos que vinculen la figura de Dalí amb conceptes i persones com Palamós, Josep Maria Sert, Puig Palau, Joan Vehí o la creació contemporània, l’exposició és una recreació onírica del que s’hagués pogut crear a dins de la barraca que el mecenes Albert Puig Palau va construir per Dalí després d’arribar a un acord amb l’artista internacional Josep Maria Sert. La  instal·lació pretén entrar a la psique i l’imaginari de Dalí, i està creada a partir de les imatges i els objectes del fons de la Fundació Joan Vehí, que va ser fotògraf, fuster de confiança i amic del geni empordanès i el va retratar en la més íntima proximitat.

Barraca Dalí Palamós

L’exposició es completa amb el muntatge artístic d’Enric Ansesa, coneixedor de l’univers figuerenc, i de les fotografies de Francesc Guillamet, que  retrata una barraca en blanc i negre, per dins i per fora, a la qual s’accedeix per una porta en biaix, que ben bé podria ser una metàfora del que esdevindria l’univers dalinià.

L’exposició es pot visitar a la Capella del Carme de Palamós fins a finals de novembre, cada dia de 18 h a 21 h durant els mesos de juliol i agost. Els mesos de juny, setembre i novembre l’horari serà només de caps de setmana: divendres i dissabtes de 17 h a 20 h, i diumenges i festius d’11 h a 14 h.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635