La salut de la mar és responsabilitat de tothom

Avui, la Confraria de Pescadors de Palamós demostra el seu compromís amb la salut dels oceans impulsant projectes innovadors que contribueixen a assolir la sostenibilitat biològica, ambiental, econòmica i social de l'activitat pesquera. A més, aquests projectes també aporten beneficis al territori i a la societat.

A Palamós, la gamba rosada (Aristeus antennatus) és un recurs estratègic que ha adquirit prestigi internacional. Conscients de la importància d'explotar aquest recurs de manera responsable, els pescadors de Palamós van desenvolupant dues accions pioneres per donar valor afegit a la gamba en els àmbits de l'extracció i la comercialització.

El Pla de Gestió de la Gamba de Palamós i el segell Marca de Garantia Gamba de Palamós són iniciatives de futur que treballen en paral·lel, fruit de la col·laboració de la Confraria de Pescadors i l'Ajuntament de Palamós i la complicitat de la comunitat científica, les administracions i els agents del territori.

Aquestes iniciatives volen esdevenir un model per assolir una explotació pesquera sostenible que atorgui el valor necessari al producte Gamba de Palamós en benefici del medi ambient, dels sectors econòmics que en depenen i dels consumidors que la gaudeixen.

Us convidem a navegar per aquesta web per conèixer dos dels projectes més interessants en el mapa pesquer de la Mediterrània Occidental

La pesquera de la gamba

Palamós és líder mundial en la captura i comercialització de gamba rosada.

+ informació

Pla de gestió, pioner a la mediterrània

La confraria de pescadors de Palamós ha implantat un pla per gestionar la pesquera, pioner a la Mediterrània.

+ informació

 

segell de quaLITAT

La Marca de Garantia Gamba de Palamós assegura la qualitat del producte en tota la cadena comercial, des de que es captura fins al consumidor final.

+ informació

 

Probablement, la millor gamba del món

Descobreix per què la gamba rosada de Palamós està considerada un dels productes més prestigiosos, reconeguts i valuosos del món.

visita guiada a la gamba de palamós

El Museu de la Pesca ofereix una visita guiada per conèixer a fons diferents aspectes pesquers, culinaris i gastronòmics de la gamba rosada