fbpx

Quaderns Blaus, 34Dijous 19 de setembre, la Càtedra d’Estudis Marítims (UdG) i el Museu de la Pesca presenten un nou volum de la col·lecció Quaderns Blaus, obra de l’especialista en història naval Joaquim Pla Bartina, sota el títol “Els vaixells i la gent de la Marina mercant catalana vuitcentista”. La presentació començarà a les 18 h a l’Espai Santa Caterina de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona, en el marc de l’exposició temporal “Veles al Port”.

L’acte anirà a càrrec del director de la col·lecció, Dr. Joan Lluís Alegret, i del president de l’Associació Gironina d’Amics de la Mar (AGAM), Joaquim Serra, amb la participació del mateix autor, Joaquim Pla.

La publicació és una reflexió personal sobre l’etapa daurada de la marina velera de construcció catalana (1832-1872). Té per objectiu situar i impulsar l’estudi d’aquest període: la tipologia de vaixells, el paper de les drassanes en la construcció naval o la formació i retribució de la gent de bord, entre altres aspectes que, considera l’autor, mereixen més recerca per assolir un coneixement aprofundit del període àlgid de la navegació catalana a vela.

La publicació és el número 34 de la col·lecció Quaderns Blaus, editada per la Càtedra d’Estudis Marítims des de l’any 2000 amb l’objectiu de divulgar pel territori la recerca i el coneixement científic sobre el mar i la pesca, a càrrec d’especialistes de prestigi. En aquest sentit, Joaquim Pla també ha publicat dins la mateixa col·lecció altres treballs sobre temàtica marítima, la navegació històrica i la construcció naval, esdevenint avui dia un referent per a l’estudi de la marina catalana i la navegació tradicional.

Aquest acte s'inclou en les activitats paral·leles al voltant de l'exposició "Veles al Port. Homenatge a Lluís Collell", que es podrà visitar gratuïtament fins al diumenge 22 de setembre a l'Espai Santa Caterina de Girona.

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme        

  

logodepartamentcultura