fbpx

Imatge de les Barques del Peix, extensió flotant del Museu de la Pesca

El Museu de la Pesca incorpora nous elements museogràfics a les Barques del Peix, la seva extensió flotant al moll de Palamós. Bona part d'aquests elements venen motivats per la voluntat de facilitar l'accés a les embarcacions a col·lectius amb discapacitat sensorial.

L'accessibilitat a les Barques de Peix ha fet incloure un nou audiovisual d'introducció a l'equipament surant amb subtítols, videodescripció i llenguatge de signes en quatre idiomes. A bord, s'han col·locat elements identificatius en braille, com el plafó informatiu exterior, etiquetes amb el nom dels espais i les peces a l'interior o uns suports amb el relleu de la barca i descripcions en braille per a persones invidents. També s'ha publicat una web específica de les Barques del Peix seguint els criteris d'accessibilitat de les pautes WCAG 2.1.
 
A tots aquests elements se sumen altres actuacions sobre la museografia, com són elements d'attrezzo per caracteritzar l'interior i exterior de les barques, sons immersius a diferents espais (motor, cuina, pont) i materials de difusió en quatre idiomes.
 
L'objectiu és mantenir i potenciar la referencialitat de les Barques del Peix com equipament per al coneixement, la divulgació i la difusió del patrimoni marítim i pesquer del litoral català en el marc de l'oferta cultural i d'oci que ofereix el Museu de la Pesca al port de Palamós. 
 
L'acció ha comptat amb el suport del GALP Costa Brava.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635