fbpx

Joan Lluís Alegret, Ambaixador de la Gamba de Palamós 2024L'organització de la Fira de la Gamba de Palamós ha decidit atorgar la distinció d'Ambaixador de la Gamba 2024 a l’antropòleg Joan Lluís Alegret, qui va ser professor titular d’antropologia en el departament d’Història en la Universitat de Girona i promotor de la Càtedra d’Estudis Marítims, que va dirigir fins a la seva jubilació l’any 2022.

Al llarg de la seva carrera acadèmica i investigadora, el Dr. Alegret ha estat assessor del sector pesquer català i de la Confraria de Pescadors de Palamós com a científic de l'àmbit de les Ciències Socials.

En aquest sentit, destaca la seva participació en la creació del Pla de Gestió de Gamba de Palamós, del qual ha estat membre permanent de la comissió de seguiment. Ha estat assessor també en la definició i creació de la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Des de la Càtedra va impulsar la celebració de les Jornades tècniques sobre la gamba rosada, amb la col·laboració de l’Institut de Ciències del Mar, per donar a conèixer al sector i a la societat la recerca científica més avançada sobre aquest crustaci.

Amb aquest guardó, l'Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors vol reconèixer al professor Alegret la feina duta a terme per situar la gamba com un producte de prestigi a nivell mundial i la seva pesquera com la més ben gestionada de tot el litoral català.

Joan Lluís Alegret s’afegeix d’aquesta manera a la llista de les persones que han estat reconegudes, fins ara, amb el distintiu d’Ambaixador/a de la Gamba de Palamós, com ara els germans Roca, del Celler de Can Roca, Nandu Jubany, Quim Casellas o Antoni Izquierdo, entre altres.

El lliurament del guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2024 tindrà lloc a partir de les 11:30 h, a l’Espai del Peix.

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada