fbpx

S’acaba de publicar la versió beta del Catàleg col·lectiu d’Instruments de Catalunya (CATICAT), una gran base de dades amb més de 3.200 instruments conservats en museus i col·leccions de tot el país. Des del web específic es pot accedir a la informació de tots els objectes i col·leccions, amb l’ànim d’esdevenir la gran plataforma per a la difusió del patrimoni musical català.

El Museu de la Pesca ha participat a CATICAT amb la incorporació a la base de dades de vuit instruments. Són objectes procedents del fons de l’antic Cau de la Costa Brava, el museu de curiositats que un grup d’inquiets intel·lectuals va fundar a Palamós el 1920 amb els objectes d’arreu del món, aplegats gràcies als intercanvis comercials derivats de l’activitat portuària. El Cau de la Costa Brava, que enguany compleix 102 anys, és el predecessor de l’actual Museu de la Pesca.

De fet, els vuit instruments són provinents tots ells de Sud-amèrica, entre els que pot trobar una flauta de pan de Bolívia, unes maraques de Paraguai o un tambor d’Argentina, instruments datats tots ells entre 1900 i 1925.

CATICAT s'inspira en iniciatives com la britànica MINIM, liderada pel Royal College of Music Museum, o la francesa Base Nationale des Instruments de Musique de la Médiathèque de la Philharmonie de Paris. A Catalunya, ha estat liderat pel Museu de la Música i ha comptat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635