fbpx

Dijous 4 de novembre, se celebra a l’Espai del Peix, a Palamós, l’obertura del curs acadèmic 2021-2022 de la Càtedra d'Estudis Marítims. Enguany la lliçó inaugural anirà a càrrec del Dr. Miquel Ortega, investigador de la Fundació ENT - Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (UAB), sota el títol 15 raons i una història per les quals cal canviar el rumb en l’ús de la Mediterrània.

La conferència presentarà els principals resultats de l'informe La aceleración azul del Mediterráneo español, publicat el setembre de 2021 dins la col·lecció Informes explotatorios de la Fundació ENT. L'estudi subratlla la impossibilitat del creixement continuat de l’economia blava al litoral mediterrani, a causa dels límits físics i ecològics dels recursos disponibles. Els autors veuen necessari plantejar escenaris econòmics alternatius que facin possible una transició que regeneri i mantingui un bon estat de l’ecosistema costaner i marí, a més d'afavorir la màxima generació i distribució del benestar produït en les activitats econòmiques.

Aquesta conferència és oberta a tothom interessat en el desenvolupament del litoral, i especialment als membres de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà, al voltant de la qual es discuteix el futur de les activitats i la gestió d'aquest espai fràgil i alhora fortament pressionat per les activitats humanes. 

21 anys de Càtedra d’Estudis Marítims

Fa vint-i-un anys que la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Palamós treballen plegats a través de la Càtedra d'Estudis Marítims. Aquest ens universitari va ser fundat l'any 2000 amb l’ànim d’articular l’activitat universitària pel conjunt de les comarques gironines. Els estudis i investigacions que ha impulsat aquesta càtedra abasten un ampli espectre d’assumptes marítims, des de l’antropologia, la geografia o la història, a l’ecologia, la biologia, l’economia, la gastronomia i, molt especialment, el patrimoni marítim en el seu conjunt. Moltes d’aquestes investigacions, a càrrec d'especialistes de reconegut prestigi, s’han difós a través dels cicles Pesca i Ciència, i es troben recollides en la seva col·lecció de treballs científics “Quaderns Blaus”.

La reflexió generada per la Càtedra d’Estudis Marítims es troba en la base d’importants projectes impulsats per l’Ajuntament de Palamós i la Fundació Promediterrània, com el mateix Museu de la Pesca o l’Espai del Peix, del qual enguany se celebra el seu desè aniversari.

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada