fbpx

expos digitals

Amb la voluntat de continuar explicant el sector pesquer i el patrimoni marítim a la ciutadania malgrat el confinament provocat per la covid-19, el Museu de la Pesca ha dut a terme en les darreres setmanes un procés d’actualització i digitalització de les exposicions de producció pròpia per fer-les accessibles al seu web a través de tota mena de dispositius.

En concret, s’ha digitalitzat l’exposició dedicada als Nusos mariners (2017), la mostra  que rememora a l’atac de Barba-rossa a Palamós el 1543 amb il·lustracions de Ferran Casellas (2018), l’exposició “Veles al Port. Homenatge a Lluís Collell”, amb fotografies seleccionades per l’especialista Joaquim Pla (2006); l’exposició “Peix blau. És bàsic” (2009) amb informació de referència sobre aquest producte ben mediterrani; l’exposició “Tripulacions. La gent de bord de les barques de pesca” (2008), que va comptar amb la participació de la comunitat pesquera de Palamós; i l’exposició “Gamba de Palamós. Model de sostenibilitat, model de qualitat” (2014). Totes elles incorporen els textos, gràfics, imatges i audiovisuals per acostar i facilitar la consulta al públic digital de diferents manifestacions de la cultura pesquera i del patrimoni marítim del territori.

S’està treballant també la digitalització de l’exposició “Mestres d’aixa i calafats: l’ofici de fer barques a la Costa Brava”, resultat de la recerca “Mestres d’aixa i calafats a la Costa Brava. Anàlisi d’uns oficis tradicionals” duta a terme en el marc de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

Aquesta política s’incardina en una tasca del Museu de la Pesca per reforçar la difusió de recursos de qualitat, a través dels seus canals digitals. per facilitar a la ciutadania la seva consulta i utilització, tant en l’ensenyament a casa com en la recerca a distància. L’apartat de recursos digitals del web del museu incorpora, a més a més, jocs, visites virtuals, selecció d’imatges, bases de dades i dossiers temàtics relacionats amb el mar, la pesca i el patrimoni.

Tots aquests recursos es poden consultar al web del Museu de la Pesca.

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell