fbpx

Imatge de l'actualització de les imatges del fons de peces de l'antic Cau de la Costa Brava

En el marc de les Subvencions per a l’inventari i la documentació dels béns culturals que integren els museus catalans que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2022, el Museu de la Pesca ha demanat un ajut que té com a objectiu l’actualització de les imatges d’inventari d’una part dels fons del Museu de la Pesca, concretament de 250 objectes de la col·lecció del Cau de la Costa Brava.

Aquest any 2022, el Museu de la Pesca ha programat diverses accions al voltant de la celebració del centenari del museu Cau de la Costa Brava, llavor de l'actual Museu de la Pesca. Una d'elles és la difusió a través de la web del Museu d'aquesta col·lecció. Amb aquesta finalitat, s'ha dut a terme la realització de 250 fotografies de qualitat professional d'una selecció de peces de ceràmica, etnològiques i d'armament.

Així mateix, s'utilitzaran aquestes fotografies per actualitzar al MuseumPlus, la base de dades de gestió de les col·leccions, la imatge estàndard d'aquestes peces.

Per a dur a terme les imatges, es va muntar un set de fotografia a la sala de reserva del Museu de la Pesca. La responsable de col·leccions, que és conservadora-restauradora, es va encarregar de la manipulació i la col·locació de cada una de les peces per a la seva fotografia, així com de retornar-les a la seva ubicació una vegada realitzades.

Aquestes imatges de qualitat dels fons del Museu són una bona eina de difusió de les col·leccions que conformen el patrimoni etnològic, que es poden oferir per a la recerca i la divulgació, a banda de posar-les a disposició dels usuaris a través de la pàgina web del Museu i de les xarxes socials.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

cultura h3 gencat

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635