fbpx

El Museu de la Pesca, el Museu de la Mediterrània i el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols co-organitzen la IV Jornada de Recerca Etnològica de la Costa Brava, que se celebrarà el pròxim 12 de novembre a la Casa del Mar de Palamós.

L'objectiu és donar visibilitat i ser espai de debat sobre les recerques recent o en curs relacionades amb l'etnologia de les comunitats del litoral gironí. Per això, es fa una crida a tots els investigadors interessats perquè presentin els seus treballs en el marc d'aquestes jornades i enriquir el coneixement del nostre territori. Les presentacions hauran de tenir un format d'entre 15 i 20 minuts.

Si esteu interessats a participar, podeu escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Programa provisional

 
"El temps s'ha tornat boig". Etnografia de la crisi climàtica en el sector pesquer de la Costa Brava
Alfons Garrido
Càtedra d'Estudis Marítims (UdG). Museu de la Pesca
La Càtedra d'Estudis Marítims ha liderat una recerca per conèixer la percepció del canvi climàtic i les seves conseqüències en les pesqueres de la Costa Brava a partir del testimoni de tretze pescadors gironins. El coneixement expert del pescador es contraposa al coneixement científic a la llum dels canvis que experimenten el medi i la pesca, i de la necessària cooperació entre ambdós sectors per fer l'ofici viable.
 
Cartografia musical del Baix Ter (1850 – 1950)
Olga Taravilla
Museu de la Mediterrània
El treball parteix de l’objectiu de documentar les actuacions i repertoris musicals que les societats recreatives, empreses i entitats diverses van programar als espais d’esbarjo, tant públics com privats, de Torroella de Montgrí i els pobles veïns entre el 1850 i el 1950.
 
 
El procés de museïtzació de les Barques del Peix, l'extensió flotant del Museu de la Pesca
Raül Mata
Museu de la Pesca
La museïtzació de dues barques professionals de pesca ha requerit un esforç per documentar el record de les persones que les van fer navegar al llarg de més de tres dècades. Ara, aquesta informació serveix per bastir el discurs museogràfic de les Barques del Peix.

Espai de debat

Amb aquestes jornades els organitzadors volen donar visibilitat, ampliar i enfortir la xarxa de persones i institucions que donen a conèixer la bona investigació que s’està duent a terme, a dins i fora de l’acadèmia.

Aquesta iniciativa s’inclou dins del cicle Cultura Viva que impulsa l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, dirigida a comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics fetes a Catalunya.

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada