fbpx

tamariu girona costa brava

AJORNADA FINS A NOVA DATA

El programa #PescaCiencia2020 de la Càtedra d’Estudis Marítims inclou una jornada dedicada a reflexionar des de distintes perspectives sobre el litoral del Baix Empordà.

Dissabte 28 de març l'Espai del Peix acollirà la jornada "Patrimoni natural i cultural del litoral del Baix Empordà: valors, pressions i gestió", organitzada per la Càtedra d'Estudis Marítims i el comité científic de la Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà. L'activitat està coordinada per la Dr. Carolina Martí, directora de l'Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i es dirigeix a científics i estudiants, administració i societat civil. 

El litoral del Baix Empordà conserva unes qualitats paisatgístiques i patrimonials indubtables. Posseeix també entorns naturals molt ben conservats, inclosos dins la xarxa Natura2000. Però les pressions urbanístiques contínues, l’ús indiscriminat dels seus recursos, la freqüentació intensa de molts dels espais naturals i les amenaces globals a les que s’enfronta, fan d’aquest un dels litorals més exposats a la degradació ambiental i a la desvirtuació social i econòmica.

La jornada vol reflexionar sobre els valors, les amenaces, les pressions i les oportunitats per al litoral baixempordanès, amb la mirada posada en la gestió tant dels grans reptes ambientals globals com de les casuístiques locals i regionals que afecten greument el medi marítim de la comarca. Els especialistes debatran des de diversos àmbits i perspectives sobre les fonts dels problemes i la naturalesa de les amenaces, i sobre els mecanismes més adients per aplicar mesures de gestió que possibilitin les solucions.

Programa definitiu pendent de confirmació.

L'organització recomana inscripció prèvia al següent enllaç https://forms.gle/dWUegqxKhQ66zBdJ7

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell