fbpx

El 20 d'octubre s'inaugura al Museu de la Pesca l'edició 2023 del cicle de cinema documental Mar fràgil, inclòs dins la 13a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Institut Ramon Muntaner.

Sota el nom Mar Fràgil, la mostra a Palamós se centra en la projecció de quatre produccions audiovisuals vinculades al paisatge marítim, al patrimoni etnològic a i la història de la vida quotidiana de la gent de mar, amb una voluntat de mostrar l'evolució del territori i reflexionar sobre els canvis accelerats en les formes de vida i treball.

Les sessions estan concebudes com a cinefòrums, on la projecció s'acompanyarà de debats al voltant de les temàtiques protagonistes amb els seus directors o altres especialistes.

Totes les sessions es faran al Museu de la Pesca a les 18 h, gratuïtes i obertes a tothom.

Programa

Divendres 20 d'octubre

Costa Brava, 1955
El fotògraf i director de cinema Narcís Sans va gravar la Costa Brava el 1955 amb el propòsit de crear un viatge visual a un paisatge que avui dia ha desaparegut, i així mostrar les formes de vida i treball tradicionals dels seus habitants. Al costat d'Antoni Martí, debatrem sobre la importància del cinema documental per comprendre les profundes transformacions del paisatge humà de la costa de Girona.

Divendres 27 d'octubre

Pesqueres oblidades. La pesca de les batudes. Una tirada d'art
Seleccionem dos breus documentals de la dècada de 1950, dedicats a dos tipus de pesqueres avui desaparegudes, per reflexionar sobre els canvis en el medi marí, l’evolució de l’activitat pesquera a la Costa Brava i l’art d’enregistrar les formes de treball de la gent de mar. I parlarem amb Salvador Guerra, descendent de l’últim armador d’art de platja de Roses.

Divendres 3 de novembre

Lobos de la Costa Brava
Presentació de la pel·lícula gravada i dirigida per Ernest Adler el 1945 (Premi Nacional de Cinema Amateur el 1948), centrada en la vida dels germans Puigvert, tres nens orfes que sobreviuen pescant a Lloret de Mar. Mantindrem una conversa amb els responsables del Servei d'Arxiu Municipal de Lloret de Mar sobre la figura del Dr. Adler i sobre la vida quotidiana al municipi durant el període de postguerra.

Divendres 10 de novembre

Pescadors de Terranova
Documental antropològic sobre les duríssimes condicions de vida i treball de la tripulació durant la campanya del bacallà de 1991 als caladors de Terranova, enmig de terribles tempestes i freds glacials. Parlarem amb el seu autor i director, Ferran Llagostera, de l’experiència viscuda a bord durant la filmació de la pel·lícula i de l’ofici de cineasta especialitzat en la mar.

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada