fbpx

Aquest divendres 27 de maig, la Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona-Fundació Promediterrània), amb seu a Palamós, obrirà el cicle d’extensió universitària "Pesca i Ciència 2022", amb les quals es busca posar en relleu i difondre la ciència més avançada i innovadora en el camp de les activitats marítimes i pesqueres.

Pesca i Ciència aplega anualment un programa de conferències, jornades tècniques i activitats de divulgació amb l’ànim d’acostar la recerca científica a la ciutadania, fer-la entenedora i posar-la al servei dels agents i actors del territori. Hi participen investigadors de primer nivell i professionals de reconegut prestigi, provinents de totes les disciplines acadèmiques vinculades d’una manera o altra a la mar, les activitats marítimes i l’economia blava.

Enguany, el cicle comença amb el debat “Els reptes de la pesca sostenible i adaptada al canvi climàtic", on es plantejaran les pertorbacions i els desafiaments del canvi climàtic en el camí d’una gestió sostenible de la pesca. La sessió anirà a càrrec dels investigadors Fran Ramírez i Marta Coll, de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona.

Al mes de juny se celebraran dues sessions més del cicle, dedicades a la cartografia marina com eina de gestió del litoral i sobre l’estat de la certificació Marine Stewardship Council de la pesquera de gamba rosada a Palamós. Al setembre, una jornada tècnica debatrà sobre l’estat de l’escamarlà i dels efectes dels vedats en la millora de les poblacions d’una espècie econòmicament molt important per la flota pesquera catalana. 

Pesca i Ciència és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Aquest any també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar - CSIC, l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona i el Marine Stewardship Council.

El programa es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia20222

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635