Pesca i Ciència. Divulgació de la ciència marítima i pesquera
Divendres 22 de març, la Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona-Fundació Promediterrània), amb seu a Palamós, obrirà el cicle d’extensió universitària "Pesca i Ciència 2024" per fer divulgació i comunicació social de la ciència marítima i pesquera més avançada i innovadora.
Pesca i Ciència aplega anualment un programa de conferències, jornades tècniques i activitats de divulgació amb l’ànim d’apropar la recerca científica a la ciutadania, fer-la entenedora i posar-la al servei dels agents i actors del territori. Hi participen investigadors de primer nivell i professionals de reconegut prestigi, provinents de totes les disciplines acadèmiques vinculades d’una manera o altra a la mar, les activitats marítimes i l’economia blava.
Enguany, el meteoròleg Sergi Corral obrirà el cicle amb la conferència “On és la tramuntana?”, on exposarà la relació de la baixada en picat de la freqüència d'aquest vent tan característic de l'Empordà amb els canvis en el ritme climàtic i biològic tant a mar com a terra.
En total s’han programat sis sessions entre els mesos de març i octubre. Totes relacionen des d’una perspectiva o altra el mar amb la meteorologia i les conseqüències dels canvis globals en els patrons climàtics i la conservació de la biodiversitat marina.
Pesca i Ciència és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors. Aquest any també hi col·laboren l’Institut de Ciències del Mar - CSIC, la Universitat de Girona i el GALP Costa Brava.
El programa es pot descarregar als webs de la Càtedra d’Estudis Marítims i del Museu de la Pesca, i seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PescaCiencia2024