fbpx

Museu de la Pesca

barbarossa expoL’exposició commemora l’assalt i destrucció de la vila en mans dels corsaris comandants pel temut Barba-rossa. I ho fa des d’una perspectiva diferent, innovadora i sorprenent: a través d’il·lustracions.

El dibuixant i dissenyador Ferran Casellas, fill de Palamós, és l’encarregat de recrear, en 15 il·lustracions de gran format, les escenes que conformen la cronologia dels fets. Amb l’ús impactant del traç i el color, l'exposició transmet la cruesa, la violència, el desànim i la destrucció viscuda aquells dies del mes d’octubre de 1543. Per aconseguir-ho, s’inspira en la crònica redactada pel notari de Palafrugell Antic Brugarol, testimoni directe dels esdeveniments. Davant de la desolació en què quedà sumida la vila, ens va deixar escrit un colpidor testimoniatge que, anys més tard, en el 1730, va ser transcrit pels jurats palamosins.

Tot seguint el fil argumental del testimoni de Brugarol, que es pot llegir íntegrament a l’inici de la visita – tant en el català del segle XVI com en una versió actual i en idiomes -, el dibuixant és fidel en tot moment tant als fets com als decorats, espais, embarcacions, robes o objectes de l’època. També interpreta les sensacions i emocions d'una població quasi bé indefensa i pressa del pànic.

L’exposició s’adreça a un públic familiar, i especialment infantil, que de segur se sentirà atret per aquesta història. En aquest sentit, farà reflexionar sobre fet pirata i corsari que visqué la Mediterrània en segles passats, allunyant-se de la visió romàntica i cinematogràfica d’aquest gènere.

Està previst que al voltant d’aquesta exposició s’organitzin diferents activitats paral·leles per donar a conèixer la pirateria i el corsarisme, com ara visites guiades a l’exposició i al nucli antic de la vila – escenari dels esdeveniments – contes mariners i tallers de dibuix, entre altres accions culturals.

 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell