fbpx

Plànols, cartes nàutiques, portolans i mapes

Desembre 2020 - Febrer 2021
Museu de la Pesca
Entrada gratuïta

La cartografia ens permet representar a escala un territori físic i interpretar els seus elements mitjançant símbols i  atributs. Ha estat una eina al servei de la guerra, el comerç, l’aventura, l’enginyeria, la planificació del territori i també un símbol d’ostentació i poder.

Gràcies a la cartografia podem repassar la història de Palamós, del seu port i de la trama urbana de la vila. A través d'una selecció de plànols, mapes, cartes nàutiques i portolans del segle XVII al segle XX, aquesta exposició temporal fa un recorregut històric pel territori. Ens ensenya a interpretar una època, explica els motius de l'elaboració de mapes i mostra com les necessitats de la societat i l'avenç tecnològic van fer canviar l'ús de la cartografia. 

La mostra recull una trentena de peces procedents del fons del Museu de la Pesca i de Tomàs Oliu, col·laborador del museu.

 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell