fbpx

Plànols, cartes nàutiques, portolans i mapes

Desembre 2020 - Febrer 2021
Museu de la Pesca
Entrada gratuïta

La cartografia ens permet representar a escala un territori físic i interpretar els seus elements mitjançant símbols i  atributs. Ha estat una eina al servei de la guerra, el comerç, l’aventura, l’enginyeria, la planificació del territori i també un símbol d’ostentació i poder.

cartografiapalamosgeneral

Gràcies a la cartografia podem repassar la història de Palamós, del seu port i de la trama urbana de la vila. A través d'una selecció de plànols, mapes, cartes nàutiques i portolans del segle XVII al segle XX, aquesta exposició temporal fa un recorregut històric pel territori. Ens ensenya a interpretar una època, explica els motius de l'elaboració de mapes i mostra com les necessitats de la societat i l'avenç tecnològic van fer canviar l'ús de la cartografia. 

La mostra recull una trentena de peces procedents del fons del Museu de la Pesca i de Tomàs Oliu, col·laborador del museu.

A més, es pot contemplar una maqueta que reprodueix l'urbanisme i l'orografia de la vila de finals del segle XVII, per aproximar-nos als canvis que ha experimentat en aquests darrers tres-cents anys.

Horaris l'exposició

De dimarts a divendres: de 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h 
Caps de setmana i festius: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Tancat els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre. 

 

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada