fbpx

cartell expo temporal costa sobrepera marinesCosta Sobrepera, artista guanyador de la Convocatòria 2014 d’Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca, presenta un conjunt de 17 olis, marines de la Costa Brava, i també d’altres costes europees que es caracteritzen pel seu naturalisme, la seva pinzellada vibrant i una lluminositat neta.

Joan Badia-Homs, historiador, defineix l'obra de l'artista en els següents termes:

“(…) Els paisatges de Costa Sobrepera es pot dir que són pregonament viscuts, interioritzats, i que ens arriben a través de la més pura i estricta sinceritat. Perquè probablement és la sinceritat el que més es pot ressaltar de l’art de Costa Sobrepera. Els seus paisatges són, per sobre de tot, sinceritat i emoció estètica fetes pintura”.

Josep Costa Sobrepera (Palafrugell) es reconeix autodidacta. A principis dels anys 70 crea un estudi de pintura a Barcelona. El 1975 torna a Palafrugell on continua la seva tasca professional. De les nombroses mencions i premis destaquem: 

  • Primer premi de dibuix i medalla d’or al Certament de Pintura Vila de Palamós 1974
  • III Bienal Institución Gran Duque de Alba. Àvila. 1985
  • Obra guardonada per mèrit artístic per l’Association Belgo-hispanique, a Brussel·les (Bèlgica) 1987
  • 1er prix paysage. Salon International du Val d’Or. St. Amand Montrond (França).
  • Premi Le grand prix du Val d’Or (França) 2000

Ha exposat individualment a Palafrugell, Barcelona, Olot, Girona, Manresa, Sabadell, Terrassa, Madrid, França i Noruega,

Ha participat en exposicions col·lectives a Palafrugell, Palamós, Girona, Portbou, Pals, Madrid i França

Obres en col·leccions particulars i en diverses entitats públiques, com Diputació de Girona, Ajuntament de Pals, Museu de l’Empordà, Museu del Suro, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Palafrugell i Diputació de Barcelona.

L'exposició artística es pot visitar de forma gratuïta del 12 de desembre a l’1 de febrer de 2015 al Museu de la Pesca

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell