fbpx

8 d'octubre - 12 de desembre
Museu de la Pesca
Entrada gratuïta

Aquesta exposició, coorganitzada pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca, vol recollir els coneixements populars al voltant de la construcció tradicional de vaixells de joguina. Testimonia una manera de viure, de relacionar-se amb la natura, d’entendre el joc i la joguina, i sobretot d’apropar-se als principis de les embarcacions i de la navegació. 

L'objectiu principal de l'exposició és preservar un patrimoni efímer de transmissió oral i posar en valor la memòria sobre la construcció de vaixells de joguina i la manera de jugar-hi dels infants d'un temps passat com a document històric i etnològic. Tot i que una joguina d’aquest tipus no tenia massa consideració més enllà d’entretenir mentre es fabricava i en l'estona posterior en què s'hi jugava, aquests objectes i, sobretot, el saber de com es fabriquen, són part del nostre patrimoni, el reflex d’una altra manera de jugar, de relacionar-se amb l’entorn i d’entendre la vida d’una societat que cada vegada ens queda més allunyada.
 
El camp de treball que abraça la mostra es limita a Catalunya i Balears pel fet de tenir un entorn natural i un tipus de joguines similar, i perquè ambdues regions compten amb diversos etnògrafs que han estudiat i recopilat informació sobre aquest tema. A més, es vol fomentar l'intercanvi de coneixements entre els dos museus i entre les dues comunitats.  

 

 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell