fbpx

Palamós
Capella del Carme i Museu de la Pesca
Del 23 de març al 15 de setembre

Palamós acull l’exposició “Navegants d’Aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats”, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya. Adreçada al públic familiar, aporta de manera didàctica i entenedora una explicació completa del comerç i la navegació a l’antiguitat, dels vaixells, els ports, els productes i les rutes marítimes. També introdueix el visitant en l’apassionant món de l’arqueologia submarina.

Una recerca de set anys

A Cala Cativa i a Cap del Volt, al Port de la Selva, es van trobar dos vaixells enfonsats d’època ibèrica. El bon estat de conservació de les restes i set anys de recerca del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) han permès aprofundir en el coneixement del tipus de vaixells i navegació d’ara fa més de 2.000 anys, quan el litoral estava solcat de maresmes i aiguamolls. Els nostres avantpassats usaven unes embarcacions de quilla plana que els permetia fer comerç de cabotatge entre els ports interiors de Catalunya i el sud de França.

Ara, amb l’ànim de divulgar aquesta investigació a la ciutadania, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, a través del seu Centre d’Arqueologia Subaquàtica (CASC), ha produït aquest exposició que conté molts elements interactius per fer-la eminentment experimental i lúdica; tanmateix conserva tot el rigor científic en la transmissió dels nous coneixements que ha aportat la recerca.

Una exposició, dos espais

A Palamós, l’exposició es distribueix en dos espais diferents. Una primera part es pot visitar a la Capella del Carme, on es trobarà una rèplica a escala real d’una embarcació d’època ibèrica. I a la sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca hi haurà una altra part, centrada en la navegació i les mercaderies.

L'exposició es podrà visitar a Palamós del 23 de març al 15 de setembre de 2019.

Programa d'activitats

L'exposició "Navegants d'aiguamolls" anirà acompanyada d'un extens programa d'activitats paral·leles per divulgar i posar en valor la cultura ibera del territori. Entre els mesos de març i setembre el visitants podrà gaudir de les activitats:

  • Visites comentades a l'exposició temporal
  • Visites guiades al poblat iber de Castell, sota el lema "Els ibers i el mar"
  • Demostracions en directe i degustacions (show-cooking) de la cuina dels ibers i els romans, al Espai del Peix

Consulteu el programa o bé l'agenda del Museu de la Pesca, on trobareu informació detallada de cada una de les activitats.

 

 

 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell