fbpx

Del 18 de desembre de 2021 al 6 de març de 2022
Museu de la Pesca. Entrada gratuïta

Posar a parlar una peça de vestir amb un animal en perill d’extinció, al capdavall, potser no és tan estrany

Poden una biòloga i una modista encarar-se i parlar de com afecta una professió a l’altra i viceversa? O provenen de dos mons que no tenen res a veure i que difícilment es podrien arribar a creuar?

Carlota Rodríguez Sala i Alba Serrat Llinàs reflexionen sobre els perills que amenacen el mar, perills biològics, ecològics, ambientals, però també culturals. I ho fan a través de la moda.  La moda forma part de la cultura, resumeix el paisatge i l’ofici, tant pel que fa a  disseny com als materials de confecció. Perdem diversitat de fauna i flora i perdem diversitat de moda.

tela marinera qrt 3

Descarrega el fulletó

Es prediu que la mar Mediterrània serà un dels mars més afectats pel canvi climàtic. També altres pressions hi estan tenint un efecte especialment crític, ja que es tracta d’un mar semitancat i envoltat d’una costa amb gran densitat de població.

Actualment, s’estan portant a terme iniciatives de conservació i restauració dels hàbitats i la diversitat del Mediterrani. Però a més calen projectes de recuperació i conservació de la cultural i la moda lligada al mar, rediversificació d’oficis i revalorització del paisatge tradicional natural i cultural. Cal que la conservació dels oceans sigui un aspecte transversal i integrat a la nostra quotidianitat.

"Proposem un revinculació, un diàleg entre la natura i la moda."

Aquesta exposició persegueix posar en valor elements naturals i culturals del Mediterrani que estan amenaçats o en risc d’extinció o oblit, per tal de promoure un ús sostenible dels recursos marins i una visió sostenible de la moda i la roba.

D’una banda, presentem algunes de les espècies mediterrànies més amenaçades. Algunes són espècies icòniques i estretament lligades a la cultura, la gastronomia, la literatura, l’imaginari o els oficis, i altres són espècies desconegudes i ignorades però elements claus per a l’estabilitat dels ecosistemes.

Carlota Rodríguez Sala i Alba Serrat Llinàs. Artistes guanyadores de la Convocatòria 2022 d’Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635