fbpx

Mariner

MARINER

Els mariners són els membres de la tripulació que duen a terme les maniobres pròpies de cada pesquera: calar i xorrar l’art, triar el peix per espècies i mides, netejar-lo i estibar- lo a les neveres. Hi ha tasques que desenvolupa sempre el mateix mariner i d’altres en què es van alternant entre ells, com manipular la maquinilla, guiar el cable, enganxar les portes, copejar el peix, escar palangres i nanses... A bord també treballa en el manteniment de l’embarcació i dels arts: netejar la coberta, remendar forats a la xarxa, canviar boies i ploms per equilibrar l’art, fer entolladures als caps o pintar. A terra descarrega el peix, el porta a la subhasta, carrega gel per a l’endemà...

mariner

Localització a bord: coberta

 

 

ECONOMIA PESQUERA

L’any 2019 van passar per les llotges de Catalunya més de 25 mil tones de productes pesquers, per un valor de 102 milions d’euros. A les 724 embarcacions censades treballen més de 2.000 pescadors, i la pesca és l’origen de milers de llocs de treball indirectes. Malgrat que en el conjunt del PIB català és poc representativa (menys del 0,1%), a molts municipis litorals les activitats pesqueres constitueixen un dels principals sectors econòmics.

parts

Representació del sistema a la part, imperant en el sector pesquer català

L’economia pesquera catalana es fonamenta en el caràcter familiar-artesanal de les empreses, en l’elevat grau de risc, la incertesa i perillositat de l’ofici – té l’índex de sinistralitat més al més alt de la UE –, aleatorietat de les captures, llargues jornades laborals, una baixa productivitat per unitat d’esforç, un model de comercialització basat en la subhasta en primera venda i un increment progressiu de la inversió en embarcacions més potents i nova tecnologia. El sistema de remuneració a la part s’utilitza per repartir els beneficis entre la tripulació. Del total obtingut per la venda de les captures es treuen les despeses de combustible, manteniment i reparació i alimentació de la tripulació, i del que queda es fan dues parts: una per a l’armador de l’embarcació, la meitat aproximadament; l’altra es divideix en tantes parts com mariners van a l’embarcació, i es reparteixen segons la funció i la responsabilitat que desenvolupen a bord, des del patró a l’aprenent.

A la dècada de 1940 la tripulació d’una embarcació d’arrossegament de 15 metres i 60 CV era de 15 persones; avui una barca de 20 metres i 500 CV la poden tripular només 4 homes.

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell