fbpx

Patró

PATRÓ

És el màxim responsable de l’embarcació, la navegació, la tripulació i de l’èxit de la pesquera. Sovint el patró és també l’armador o propietari. Com a “estrateg” del grup, decideix on, quan i com es pesca. La seva feina transcorre pendent dels aparells electrònics, la ràdio i vigilant la mar. Col·labora en les maniobres de coberta en els moments de més activitat a bord. El coneixement, estudis, perícia i experiència del patró en mar són components essencials en els diferents tipus de pesquera: conèixer els fons, els corrents i els caladors; escollir el lloc i moment precís de calar les xarxes, les nanses o els palangres... El resultat de la jornada dependrà de la correcta aplicació d’aquests actius immaterials. En terra el patró supervisa la venda del peix, el pagament de la tripulació i les tasques de manteniment de l’embarcació. Té cura, a més, de la vigència de tots els permisos i del compliment de la legislació vigent. En ocasions, després de moltes hores al comandament del vaixell, és substituït pel segon de bord, un mariner amb coneixement i experiència suficient que pot substituir el patró en les tasques de navegació si fos necessari.

patro

Localització a bord: pont

 

 

TECNOLOGIA

Els sistemes de navegació han experimentat grans canvis amb la irrupció d’aparells electrònics que han permès una millora de les tècniques d’orientació i de comunicació. En el cas dels bastiments de pesca s’està portant a terme un procés d’informatització de les embarcacions que permet mantenir la competitivitat i assolir una pesquera més productiva al mateix temps que en millora les condicions de seguretat.

En el pont, des d’on el patró mana l’embarcació, es troben aparells que permeten saber on va la barca (plòter), conèixer el fons marí i detectar les moles de peix (sonar), saber la posició exacta i marcar i situar els caladors i les roques (GPS), garantir la comunicació i la seguretat dels tripulants de l’embarcació (ràdio) i fins i tot fer un seguiment del comportament de les xarxes i de les portes mitjançant sensors i controladors de xarxes. Pel que respecta a la seguretat, trobem avenços que permeten conèixer el que s’esdevé en la barca des que se surt de port fins que es calen els arts (caixa blava), situar l’embarcació en cas de naufragi (ràdio balisa) i fins i tot localitzar per al seu rescat un mariner que ha caigut a l’aigua (armilla amb GPS).

Antigament el patró trobava el calador només mesurant el rumb, el temps de navegació i la profunditat amb l’escandall. Avui els marquen sobre un plòter amb el GPS i utilitzen el pilot automàtic per navegar.

 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell