fbpx

#MdPStories aplega peces amb històries i històries de peces, explicades per l'staff i col·laboradors del Museu de la Pesca.

El 1920 un grup d’aficionats a l’art i la cultura van crear a Palamós l’associació cultural “El Cau de la Costa Brava” amb una col·lecció heterogènia que reunia objectes del territori i d’arreu dels continents per tal d’explicar com era el món.

El Museu de la Pesca és hereu d’aquesta col·lecció avui centenària, que ha anat creixent d’ençà que la temàtica s’ha centrat en la pesca i el patrimoni marítim del litoral català.  

Per a celebrar aquests cent anys de protecció i difusió dels béns culturals, les peces seleccionades ens explicaran històries sorprenents, humanes, curioses i divertides de la mà d’amics, col·laboradors i de l’equip humà del mateix Museu de la Pesca.

#MdPStories: La

#MdPStories: La "San Juan", per Glòria Ñaco

Com una embarcació com la "San Juan" va entrar per la porta del Museu de la Pesca? Glòria Ñaco, tècnica d'educació i acció cultural, desvetlla com ens ho vam fer per ubicar-la a l'exposició permanent i repassa la història d'aquesta icònica embarcació cedida pel Museu Marítim de Barcelona.

#MdPStories Llibreta de senyes, per Joan Lluís Alegret

#MdPStories Llibreta de senyes, per Joan Lluís Alegret

Abans de l'existència del GPS, els pescadors usaven en mar un sistema de geolocalització molt singular, amb una sèrie de punts o senyes que anotaven en quaderns o llibretes guardades amb gran secret. Joan Lluís Alegret, director de la Càtedra d'Estudis Marítims, explica el seu funcionament i utilitat entre els pescadors de Palamós.

#MdPStories Balança de mà, per Núria Teno

#MdPStories Balança de mà, per Núria Teno

Núria Teno, conservadora i restauradora del Museu de la Pesca explica el lligam familiar que l'uneix a la balança de mà de l'exposició permanent, donada pel seu avi, pescador de Llançà.

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell