fbpx

tinglado4El popular tinglado del port de Palamós s'ha transformat en un centre cultural que acull el Museu de la Pesca. Aquest edifici es va projectar l'any 1935, com a magatzem portuari i lloc per a la subhasta del peix. Però mai no va tenir aquest ús. L'immoble va ser destruït el 13 d'octubre de 1937 en un dels bombardejos patits per la població durant la Guerra Civil.

En fer-se evident que el tinglado era un equipament necessari per a la vila i el port, l'any 1944, va ser reconstruït. El nou edifici, de planta rectangular, comptava amb una estructura de pilars ceràmics i encavallades de ferro. Les façanes, amb portals a les bandes de llevant i ponent, es van definir amb pilastres i es van rematar amb un congreny de formigó. En poc temps, la silueta voluminosa del tinglado, finalitzada per l'elegant coberta de dos aiguavessos, va passar a formar part del paisatge quotidià i sentimental dels palamosins.

tinglado1

A partir d'aleshores, l'edifici va tenir funcions diverses: primer se'l va destinar a acollir els serveis relacionats amb el tràfic comercial i, més endavant, el seu espai físic va passar a ser compartit amb la Confraria de Pescadors, i usat com a magatzem d'arts de pesca. L'any 1999, Ports de la Generalitat va cedir l'immoble a l'Ajuntament de Palamós per destinar-lo a usos museístics. Aquest va ser el pas necessari per poder restaurar-lo i convertir-lo en la seu actual del Museu de la Pesca.

El nou centre obria les seves portes al públic el 14 de setembre de 2002. Des d'aleshores, acull l'exposició permanent, mostres temporals i promou conferències, tertúlies, jornades i publicacions vinculades a la difusió del patrimoni social, tècnic, històric i natural relacionat amb el món pesquer.

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell