fbpx

Portada del llibre passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada des de l'economia social.Per encàrrec de l'Ateneu Cooperatiu de les Terres Gironines, a través del GALP Costa Brava, al llarg de l'estiu de 2021 Joan Lluís Alegret i Alfons Garrido van dur pel territori el debat sobre l'encaix de les confraries de pescadors dins l'Economia Social i Solidària. Tres conferències a Llançà, Palamós i Blanes van servir per parlar del passat, el present i el futur del moviment cooperatiu en la pesca i de la seva transformació al llarg dels segles. Les confraries de pescadors, com a òrgans representatius del sector pesquer i màxima expressió de la solidaritat i la cooperació entre la gent de mar, avui encaren desafiaments i amenaces a l'ombra de la Política Pesquera Comuna.

Fruit de la recerca sobre el moviment associatiu i les manifestacions de solidaritat i cooperació en la pesca i de les celebració de les conferències pel litoral gironí, la Fundació Promediterrània ha editat el llibre "Passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada des de l'Economia Social i Solidària". L'obra amplia alguns aspectes no tractats explícitament en les conferències, superant l’àmbit i la profunditat dels temes divulgats originàriament. Sense voler ser un compendi exhaustiu, és una lectura panoràmica a un procés històric llarg i ple de matisos on s'identifiquen i analitzen les principals fites socials de l’associacionisme pesquer al llarg del litoral català i la seva manifestació en aspectes concrets en la vida del pescador. 

Aquest treball de síntesi, eminentment bibliogràfic, recopila i analitza les principals i més innovadores aportacions publicades en aquest camp, tant d’àmbit nacional com internacional, per crear un discurs sobre els molts reptes que han afrontat i li toquen afrontar a les confraries de pescadors si volen continuar exercint de representació del sector pesquer.  

Cita bibliogràfica de la publicació

Alegret, J.L.; Garrido, A. Passat, present i futur de les confraries de pescadors. Una mirada de de l'Economia Social i Solidària. Palamós: Fundació Promediterrània, 2022. 152 p. 
ISBN  978-84-09-23567-4

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635