fbpx

La comercialització del peix és un dels elements més importants en la formació de la cadena de valor perquè representa una de les maneres per les quals els consumidors entren en contacte amb el producte.

L'objectiu d'aquest estudi és analitzar la presència del peix en l'oferta gastronòmica dels restaurants del Baix Empordà i entendre la comercialització dels productes pesquers de proximitat en l'àmbit de la restauració comercial. Ha estat dissenyat i executat per professors del Departament d'Empresa de la Universitat de Girona, liderats pel Dr. Francesc Fusté. S'inspira en un treball previ de 2010 de similars característiques i que es pot consultar a l'apartat de recerca del Museu de la Pesca.

Entre març i juny de 2023 es va analitzar l’oferta gastronòmica de les cartes i menús de 75 restaurants, obtenint un resultat 2.784 referències. A banda, es van realitzar 33 entrevistes amb restauradors i gerents de la comarca especialitzats en la cuina del peix. Els resultats de l'anàlisi quantitativa i qualitativa permet elaborar el perfil dels restaurants i els restauradors, la seva oferta gastronòmica, les espècies de peix utilitzades i les elaboracions culinàries predominants. A la vegada, s’analitzen els orígens dels productes i el perfil dels clients.

Descarrega el document

El projecte "Estudi de l’oferta de peix a la restauració comercial del Baix Empordà" és una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, impulsada per la Fundació Promediterrània amb el suport del GALP Costa Brava.

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada