fbpx

La Guia del Patrimoni Marítim de la Costa Brava és una edició en format digital que presenta en forma de fitxa cinquanta-dos elements del patrimoni immoble del litoral. Ha estat impulsada pel GALP Costa Brava dins del projecte transnacional "La Mar d'Història" i dissenyada, redactada i produïda pel Museu de la Pesca.

Aquesta guia parteix d'un primer inventari del patrimoni marítim i pesquer de la Costa Brava liderat pel Museu de la Pesca i la Universitat de Girona entre 1996 i 1999. Informants entusiastes van recórrer el territori per identificar i documentar quasi cinc-cents elements arquitectònics relacionats amb l'activitat pesquera. L'any 2018, es va encarregar una avaluació de l'estat dels elements inclosos en aquell primer inventari, el resultat del qual va posar de manifest que si, per una banda, un part havia desaparegut o sucumbit a la pressió urbanística del litoral, una altra part important havia estat recuperat, revaloritzat i en alguns casos fins i tot museïtzat dins d'una estratègia dels municipis litorals per enfortir la seva identitat marítima i pesquera.   

Guia del Patrimoni Marítim de la Costa Brava

En el marc de l'encàrrec del GALP Costa Brava i partint de l'anàlisi i del bagatge de l'equip del Museu de la Pesca van seleccionar 52 elements singulars del patrimoni litoral gironí per incloure'ls en una guia de mà que pretén fomentar la seva visita al territori i el seu reconeixement social i cultural. Fars, llotges, ports, barraques, camins, ermites, torres de guaita... espais singulars, icònics i sorprenents, entre Blanes i Portbou, que la guia localitza, descriu i interpreta per donar-los a conèixer a la societat i fomentar-ne la visita presencial. 

Un manual per gaudir tot l'any de la diversitat arquitectònica i paisatgística del nostre territori vinculada a la pesca i el mar.

Descarrega't la guia

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635