fbpx

farcalanans

L’Inventari del Patrimoni Marítim i Pesquer de la Costa Brava (IPMPCB) va ser un important projecte desenvolupat entre 1996 i 1999, liderat pel Museu de la Pesca i la Universitat de Girona en el marc de les convocatòries de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC). Es van inventariar prop de 500 béns immobles d’interès, documentar centenars de béns mobles relacionats amb l’activitat pesquera i recopilar diferents sabers tècnics i ecològics immaterials de gent de mar de tota la Costa Brava.

Gràcies a aquella tasca de documentació del patrimoni pesquer gironí van tirar endavant molts altres projectes d’interès etnològic, com ara l’exposició permanent del Museu de la Pesca, inaugurada el 2002.

Vint anys després de la publicació de l’inventari, el 2018  es va dur a terme el projecte "Diagnosi del patrimoni marítim i pesquer immoble de la Costa Brava" amb l'objectiu de conèixer l’estat recent dels béns immobles descrits en l'anterior projecte i el grau de desenvolupament de la patrimonialització de la cultura marítima a la Costa Brava. La Fundació Promediterrània aprofità una de les línies d’ajut del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), vehiculades pel Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava, i desenvolupar el projecte per localitzar i avaluació d’una relació de béns seleccionats per la seva rellevància històrica, interès arquitectònic o grau de degradació.

Es va encarregar aquesta acció a l’especialista Jaume Badias, que realitzà un informe pericial sobre l’estat d’aquests béns i una valoració global de l’inventari a la Costa Brava.

Aquesta actualització, alhora, serveix de suport a molts altres projectes relacionats amb la patrimonialització del sector pesquer a les comarques gironines.

Museu de la Pesca
Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | iAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
G-17752635

 

1 convention bureau
compromis-qualiat-turistica
convention bureau
logo tcmlbe
producte-emporda
super

 

Logo fundacio DAMM
ajuntament logo
logo-fundacio-caixa
logo-palamos-turisme
logo Patronat
logo confraria
logo generalitat
logo ports
marca diputacio centrada