fbpx

Cada cop amb més força la gastronomia constitueix un element fonamental del nou turisme cultural que cerca autenticitat en els destins. En aquest sentit, al Baix Empordà, el peix i la cuina marinera tradicional constitueixen un actiu fonamental pel territori i pel sector turístic. Els municipis s'esforcen per promocionar el destí mitjançant campanyes i fires gastronòmiques vinculades a diversos productes d'origen marí. I aquest interès pel peix té unes implicacions directes tant en el sector pesquer com en l'oferta de bars i restaurants.

Des d'aquesta perspectiva, la missió d'aquest estudi és avaluar l'evolució i l'estat actual de l'oferta gastronòmica vinculada al peix i a la cuina tradicional per determinar-ne l'impacte a) en el turisme comarcal i b) en el sector pesquer. Els objectius principals són:

  • 1. Conèixer l'oferta gastronòmica basada en el peix a la comarca del Baix Empordà que permeti analitzar el seu estat i la seva evolució en els darrers cinquanta anys.
  • 2. Identificar, mesurar i analitzar els productes pesquers que es poden trobar en l'oferta restauradora de la comarca.
  • 3. Analitzar els factors interns i externs que influeixen en la configuració de les ofertes dels restaurants.
  • 4. Mesurar l'impacte de les campanyes gastronòmiques en la cotització del peix a llotja.

Aquest projecte ha comptat amb el suport econòmic de l'AGAUR a través de la convocatòria ACOM 2009, la Diputació de Girona i el Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya.

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635