fbpx

Perceben els pescadors gironins el canvi climàtic? Quina relació mantenen amb la ciència i els científics? Què significa avui ser pescador?

La Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona) ha dirigit el documental "Una natura canviant. Pesca, ciència i canvi climàtic a la Costa Brava", una recopilació de la veu del sector pesquer de la Costa Brava sobre alguns dels temes que més l'amoïnen en relació amb el medi.

El testimoni de tretze pescadors permet una reflexió sobre les seves inquietuds i percepcions al voltant del seu ofici i la crisi climàtica a la mar, i sobre la relació de la pesca amb la ciència i els científics.

Projecte dirigit per Joan Lluís Alegret (Càtedra d'Estudis Marítims) i Alfons Garrido (Documare: Centre de Documentació de la Pesca i el Mar) amb la col·laboració del Museu de la Pesca i el suport del GALP Costa Brava. 

El projecte "Documentació i divulgació del coneixement ecològic tradicional de la gent de mar sobre el medi natural i la seva transformació a la Costa Brava" és una acció finançada pel Fons Europeu Marítim, de la Pesca i l'Aqüicultura.

accioclimatica_h3.jpg   logotip_FEMP.png  logo_GALP.jpg

Museu de la Pesca

Un projecte de la Fundació Promediterrània
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635