fbpx

Juny  - Novembre 2019

DESCARREGA EL PROGRAMA 2019

“Pesca i Ciència” és un cicle de conferències i activitats organitzat per la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona - Fundació Promediterrània) per a la difusió de la investigació i el coneixement científic en el camp de les activitats marítimes i pesqueres. Científics i professionals transmetran en diversos formats el seu coneixement sobre temes apassionants i d’actualitat, amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació actual i els reptes de futur tant de la pesca marítima com de la ciència marina.

Programa

15 juny
VI Jornada tècnica sobre la gamba vermella a Catalunya
9:30h
Casa del Mar
6a edició de les jornades tècniques per divulgar la investigació d’avantguarda sobre la gamba vermella (Aristeus antennatus), oberta a pescadors, científics, gestors i persones interessades en la recerca i la gestió de la pesquera a Catalunya. Col·laboren Institut de Ciències del Mar (CSIC) i la Universitat de Girona.

 

5 de juliol
Conferència. L’impacte de l’acció humana sobre els peixos. Què fem malament?
Margarida Casadevall. Universitat de Girona
20:00 h
Museu de la Pesca
Xerrada didàctica adreça a un públic familiar sobre l’impacte de l’acció humana sobre el medi marí i la biodiversitat que hi habita, amb la voluntat de mostrar la seva fragilitat  i la necessitat de conservar-lo.

 

5 d’octubre  Aplaçat al gener de 2020
Jornada. Els recursos marins del Baix Empordà: estat, reptes i gestió
9:30h
Casa del Mar
Jornada interdisciplinar per valorar la situació dels recursos marins del Baix Empordà. Amb la col·laboració de l’Àmbit Científic de la Taula de cogestió marítima del litoral del Baix Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona.
 
29 de novembre
Presentació. Oportunitats i impacte dels ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a la Costa Brava
Anna Masdéu. Grup d’Acció Local de Pesca Costa Brava.
10:30 h
Espai del Peix
Exposició i valoració de l’abast i l’impacte en el territori de les dues darreres convocatòries de projectes GALP Costa Brava.
 
Aplaçat a l'abril de 2020
Jornada “S.O.S. escamarlà. Un recurs pesquer minvant a la Mediterrània
9:30h
Casa del Mar
Jornada de debat sobre la recerca científica i les mesures tècniques en el marc del projecte RESNEP per recuperar les poblacions d'escamarlà de la costa catalana. Amb la col·laboració de la Universitat de Girona, l’Institut de Ciències del Mar i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, del CSIC.

Més informació

Càtedra d'Estudis Marítim | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. | 972 60 12 44

Totes les activitats són gratuïtes

compromis qualiat turistica     producte emporda    cat M P    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell 

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

ajuntament logo    logo palamos turisme