fbpx

Aranya

Nom científic: Trachinus draco (Linnaeus, 1758)

Traduccions: ES Escorpión FR Grande vive EN Greater weever

Sinònims en català: Aranya blanca Aranya monja Dragó

Descripció: Cos allargat i una mica aplanat lateralment. Cap petit, musell curt i boca obliqua. Darrere el cap, una gran espina connectada amb una glàndula verinosa. La primera aleta dorsal -de color negre- amb espines potents que també connecten amb una glàndula de verí. Dors de color marró verdós amb taques fosques al cap. Costats groguencs, amb nombroses línies marrons, blaves i grogues obliqües. Ventre blanc.

Distribució: Viu sobre fons de sorra i de fang, on s'enterra, dels 0 als 300 m. S'alimenta sobretot de crustacis. Es reprodueix entre primavera i estiu. Es troba a la Mediterrània i la mar Negra. A l'Atlàntic oriental, de Noruega al Senegal, incloses les illes Madeira i Canàries.

Sistemes de pesca: Carn relativament apreciada. Es pesca amb arts de platja, arrossegament, tresmalls, palangres de fons i línies de mà. No està regulada ni té talla mínima legal.

Talles: màxima 45 cm; comuna de 10 a 30 cm

 Back

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell