fbpx

Anguila

Nom científic: Anguilla anguilla (Linnaeus, 1758)

Traduccions: ES Anguila europea FR Anguille d?Europe EN European eel

Sinònims en català: Angula Anguló

Descripció: Cos molt allargat, serpentiforme, amb la part anterior de secció cilíndrica i recobert d'abundant mucositat. La mandíbula inferior és més allargada que la superior. Coloració general marró verdós.

Distribució: Espècie migradora, d'activitat nocturna, fa la posta a la mar dels Sargassos. Les larves, després de ser arrossegades durant 2 anys pel corrent del golf de Mèxic, es transformen en angules i arriben a les costes europees i del nord d'Àfrica. Les més petites es quedaran a la mar i passaran a ser mascles; les altres, remuntaran els rius i seran femelles. S'alimenta d'animals marins microscòpics, insectes, crustacis i peixos. Viu a la Mediterrània i a la mar Negra; i a l'Atlàntic oriental, incloses les illes Açores, Madeira i Canàries.

Sistemes de pesca: Es pesca amb el bussó (l'únic art autoritzat per a la pesca de l'angula) i amb el gànguil, utilitzat al delta de l'Ebre i a les llacunes per capturar anguiles i angules. També amb nanses i, ocasionalment, amb arts d'arrossegament.Prohibida la pesca d'angulons. Període de veda de l'anguila: de l'11 de març al 19 d'octubre.

Talles: màxima 150 cm; comuna de 20 a 80 cm (femelles) i de 30 a 40 cm (mascles).

 Back

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell