fbpx

Amploia

Nom científic: Sprattus sprattus phalericus (Risso, 1826)

Traduccions: ES Espadín FR Sprat EN Sprat

Sinònims en català: Meleta

Descripció: Cos allargat i una mica aplanat lateralment. Cap cònic. Escates primes i platejades per tot el cos. Ulls grossos. Boca petita, que pot obrir-se cap endavant. Aleta dorsal situada al mig de l'esquena. Aleta caudal bifurcada. Coloració del dors blau verdós amb els flancs argentats.

Distribució: Viu entre dues aigües prop de la costa, formant grans bancs. Tolera les aigües de baixa salinitat. S'alimenta d'organismes que floten a l'aigua (plàncton). Es reprodueix durant tot l'any, però sobretot de maig a juny (mar Negra) i de desembre a abril (Mediterrània). Es troba a la Mediterrània. Al mar Bàltic i a l'Atlàntic hi viuen dues subespècies semblants.

Sistemes de pesca: Es pesca amb l'art d'encerclament. No està regulada ni té talla mínima.

Talles: màxima 16 cm; comuna de 8 a 12 cm.

 Back

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell