fbpx

Anxova

Nom científic: Engraulis encrasicolus (Linnaeus, 1758)

Traduccions: ES Boquerón FR Anchois commun EN European anchovy

Sinònims en català: Aladroc Cent-en-boca (forma juvenil) Seitó

Descripció: Cos allargat i prim, amb el cap cònic. Ulls grossos. La boca és molt gran i s'obre a la part ventral del cap. L'aleta dorsal és curta i situada cap a la meitat del cos. Coloració del dors blau verdós amb els flancs platejats i el ventre blanquinós. Aleta caudal vorejada de fosc.

Distribució: Viu entre dues aigües i a prop de la costa. A l'hivern se la troba entre els 100 i 250 m de profunditat. Entra a les llacunes on l'aigua és de baixa salinitat. Forma grans bancs migradors. S'alimenta de petits organismes que floten a l'aigua (plàncton). No viu més de 3 anys. Es reprodueix a l'estiu i a principis de la tardor. Es troba a la Mediterrània i a l'Atlàntic oriental, d'Escandinàvia fins a Mauritània, incloses les illes Canàries.

Sistemes de pesca: Carn molt apreciada. Després de la sardina, és l'espècie més capturada del litoral català. Es pesca amb arts d'encerclament i, ocasionalment, amb l'arrossegament. Talla mínima legal de captura: 9 cm.

Talles: màxima 20 cm; comuna de 5 a 15 cm.

 Back

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell