fbpx

Llobarro

Nom científic: Dicentrarchus labrax (Linnaeus, 1758)

Traduccions: ES Lubina FR Bar européen EN European seabass

Sinònims en català: Llobarret Llobina Llop Patòia

Descripció: Cos robust i una mica aplanat lateralment. Boca relativament gran. Dues aletes dorsals, la primera espinosa i la segona, formada per una espina i radis tous. Aleta caudal lleugerament forcada. Dors gris argentat amb irisacions blavoses, costats i ventre argentats. Joves amb petites taques negres sobre el cos. Una taca negra poc visible darrere el cap.

Distribució: Viu sobre fons rocosos i sorrencs dels 0 als 100 m (rar). Pot remuntar rius i viure a les llacunes litorals. Adults solitaris. Els joves formen petits grups. S'alimenta de peixos, crustacis, pops i sèpies. Es reprodueix de gener a març. Es troba a la Mediterrània i la mar Negra. A l'Atlàntic oriental, de Noruega al Senegal, incloses les illes Canàries.

Sistemes de pesca: Carn molt apreciada, objecte de cultiu i de criança en gàbies a la mar. Es pesca amb l'art clar, l'encerclament, arrossegament, tresmalls, soltes, palangres, curricans, canya i arpó. Talla mínima legal de captura: 23 cm.

Talles: màxima 100 cm; comuna de 20 a 55 cm.

 Back

 

MUSEU DE LA PESCA. PORT DE PALAMÓS

Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | infomuseu@palamos.cat
G-17752635

compromis qualiat turistica     producte emporda     Costa Brava Convention Bureau    convention bureau     TripAdvisor    logo canal super3    super3 vermell