Memòria Viva

memoria viva 2016 2017

Descarrega el programa aquí

El Museu de la Pesca va començar a principis dels anys 90 del segle XX una tasca de recuperació de la memòria oral del món de la mar, que l'ha dut a fer entrevistes a persones relacionades professionalment i vitalment amb la mar, amb els oficis i amb la vida marítima de la Costa Brava.

Tota la informació, recollida en més de 300 hores d'enregistraments audiovisuals serveix de fonament per a molts projectes de recerca engegats pel mateix museu. Parlar amb la gent més gran ha estat no només un gran plaer, també ha esdevingut una font inesgotable de coneixement, un patrimoni que malauradament té la fragilitat que li confereix la seva naturalesa.

Un dels objectius del Museu de la Pesca i de la Càtedra d'Estudis Marítims ha estat intentar reconèixer, documentar i dotar de valor aquest tipus de patrimoni, anomenat patrimoni immaterial, no només captant-lo i preservar-lo per a les generacions futures, sinó també retornar-lo a la societat en forma d'activitats.

Per això, Memòria Viva és un programa de recuperació del patrimoni immaterial que enguany suma tres activitats: els diàlegs amb la gent de mar, la descoberta dels fons fotogràfics i l'aproximació a la cuina marinera del nostre territori.

Converses de Taverna

Converses de Taverna